Om författaren, Ingrid M. Rading

Jag som skrivit HAVER DU SETT HAVERDAL är uppvuxen i Halmstad, men har sedan länge bopålarna väl förankrade i den skånska myllan, sedan jag i unga år flyttade till Lund för att studera biologi. Efter ett tjugotal år inom växtförädlingsindustrin, är jag sedan ett drygt decennium anställd vid Lunds Universitet.

Min familj, make och två döttrar, har varit sommarboende i Haverdal sedan tidigt 1990-tal. Ett oräkneligt antal resor norrut över Hallandsåsen har det blivit genom åren, men känslan under färden är densamma; förväntan. Väl framme vid stugan kliver jag ur bilen och in i mitt Narnia dit vardagen inte har tillträde. Jag drar ett djupt andetag och låter lungorna fyllas av den friska havsluften. Njuter av tanken på ett veckoslut vid havet med vinden och vågen som sällskap under mina strövtåg, en god bok framför brasan och i bästa fall en solig frukost i trädgården. Söndag kväll är det dags att åter styra kosan åt söder, nu med fulladdade batterier.

Döttrarna är sedan länge vuxna och det är Leif och jag som gör resan norrut på fredagen. Leif har stor del i bokens tillkomst. Han satte sig tidigt in i layout- och bildbehandlingsprogram och gjorde upp mallar för text och bildrutor. Så när manuset var färdigt, trollade han över det i bokformat och jag kunde lätt lägga in bilderna enligt mallen. När detta var gjort återstod ändå mycket arbete, så vi har inte haft några fritidsproblem det senaste halvåret!