Om författaren, Ingrid M. Rading

Jag som skrivit böckerna är uppvuxen i Halmstad, men har sedan länge bopålarna väl förankrade i den skånska myllan, sedan jag i unga år flyttade till Lund för att studera biologi. Efter ett tjugotal år inom växtförädlingsindustrin, har jag snart lika länge varit anställd vid Lunds Universitet.

Min familj har varit sommarboende i Haverdal sedan tidigt 1990-tal. Ett oräkneligt antal resor norrut över Hallandsåsen har det blivit genom åren, men känslan under färden är densamma; förväntan. Väl framme vid stugan kliver jag ur bilen och in i mitt Narnia dit vardagen inte har tillträde. Jag drar ett djupt andetag och låter lungorna fyllas av den friska havsluften. Njuter av tanken på ett veckoslut vid havet med vinden och vågen som sällskap under mina strövtåg, en god bok framför brasan och i bästa fall en solig frukost på altanen. Söndag kväll är det dags att åter styra kosan åt söder, nu med fulladdade batterier.

Maken Leif har stor del i böckernas tillkomst. Han satte sig tidigt in i layout- och bildbehandlingsprogram och gjorde upp mallar för text och bildrutor. Så när manusen är färdiga trollar han över dem i bokformat. Det är mera arbete än man kan tro att ”bygga” en bok och månaderna före ett boksläpp är alltid fulltecknade.